Vinkkimme edullisen hotellin etsintään

Hotelli kustannukset muodostavat yhdessä lentolipun kanssa ison osan lomamatkan kokonaiskustannuksista, joten vertailu todellakin kannattaa. Tässä meidän kolme parasta vinkkiä edullisen majoituksen etsintään sekä hyödylliset linkit hintavertailuun.

1. Vältä sesonkeja ja tarkista alueen tapahtumakalenteri

Hotellien hinnat vähintään tuplaantuvat sesonki aikana. Esimerkiksi Espanjassa sama hotellihuone joka maksaa tammikuussa 60 euroa saattaa sitten elokuussa ns. high season aikaan maksaa 200 euroa. Matkustamalla sesongin ulkopuolella voit siis säästää pitkän pennin. Ennen matkapäivien lyömistä lukkoon kannattaa myös tarkastaa ettei suuria tapahtumia tai messuja järjestetä tuolloin sillä ne varmasti nostavat majoitusten hinnat pilviin.

2. Hotellin sijainti ja liikenneyhteydet  

Keskusta hotellit ovat useimmiten kalliita verrattuna syrjäisempiin hotelleihin, mutta kannattaa toki huomioida liikkumisen kustannukset. Kaupungeissa joissa on toimiva ja edullinen julkinen liikenne kuten esim. Ranskan Nizza voit hyvin säästää ottamalla hotellin hieman syrjäisemmältäkin alueelta.

3. Vertaile hintoja ja varaa hotelli oikeaan aikaan

Moni uskoo että hotellihuoneen saa halvemmalla mitä aikaisemmin sen varaan. Kuitenkin tutkimusten mukaan hotellihuone on yleensä halvimmillaan noin kuukausi ennen yöpymistä. Tätä aikaisemmin varattaessa huoneen hinta on yleensä korkeampi ja vastaavasti kuukauden jälkeen hinnat alkavat hiljalleen nousta matkan lähestyessä.

Kannattaa myös huomioida että  varaussivustot järjestävät säännöllisesti erilaisia tarjouskampanjoita, joten hinta kannattaa aina tarkastaa usealta sivustolta ennen varaamista. Alla hyödyllisiä linkkejä hintavertailuun.

Parhaat linkit edullisen majoituksen etsintään:

Expedia.fi

Hotelleja, vuokra-autoja ja lentoja. Suomenkieliset nettisivut.

Ebookers.fi

Hotellimajoitusta, lentoja ja vuokra-autoja. Suomenkieliset nettisivut ja englanninkielinen puhelinpalvelu.

Booking.com

Hotelleja, huoneistoja ja vuokra-autoja. Suomenkieliset nettisivut ja puhelinpalvelu.